Speaking ne testin TOEFL IBT

23/09/2015 11:08

Shume studente shqetesohen se theksi i tyre mund te ndikoje ne piket ne seksionin speaking te testit TOEFL IBT, por frika e tyre eshte e pabaze. Per sa kohe nuk eshte e veshtire per t'ju kuptuar kur flisni, nuk keni pse te shqetesoheni. Speaking korigjohet duke u bazuar tek idete qe percillni, organizimi, rrjedhshmeria dhe saktesia ne gramatike. Me poshte keni nje keshille sesi te permiresoni shqiptimin.

Kur te degjoni nje dialog qe e gjeni ne cdo liber pergatitor per TOEFL, zgjidhni disa fjali qe i kuptoni lehtesisht dhe degjojini disa here. Pastaj i perserisni keto fjali me ze te larte, duke kopjuar shqiptimin e folesit. Pastaj shqiptoni nje nga nje fjalet duke imituar serish folesin.

Ky lloj ushtrimi eshte i veshtire dhe i merzitshem, por ne te njejten kohe eshte e vetmja menyre qe nje student te permiresoje shqiptimin e fjaleve